BATU PEARLS

Nieuw: BATU PEARLS. Na ons laatste avontuur (BATU GOLD RUSH), hebben we niet stil gezeten. Speciaal voor de zomer is onze kombucha brouwmeester Bas de wereld van bubbels en parels ingedoken. Vanuit daar is een een suikervrije komkommer-kombucha met watermeloenparels geboren. Dat is moleculaire gastronomie El-Bulli style, maar dan gewoon in je BATU kombucha. Pearls is fris, dorstlessend en avontuurlijk, een perfect drankje voor de zomer. Nu verkrijgbaar in een feestelijke demi-champagnefles.

El Bulli en de discoballen

BATU Pearls is een traag gefermenteerde kombucha (net zoals onze andere smaken!) van komkommer en watermeloen. Die twee smaken zitten niet door elkaar, maar naast elkaar in de fles. De kombucha is gemaakt met komkommer, de watermeloen zit als sap opgesloten in honderden piepkleine parels van flinterdun zeewiergel. Dat heet algineren of sferificatie, een techniek die wij hebben afgekeken van de wereldberoemde Ferran Adrià van El Bulli. Als je een slok neemt, dan barsten de bubbeltjes open en proef je één grote feestelijke veranderende chaos. Alsof je de discoballen, de lichtshow en de muziek tegelijk aanzet.

Met de hand gemaakt, afgevuld en geëtiketteerd. Een klein stukje vakmanschap in je fles. En heel, maar dan ook heel beperkt beschikbaar. Benieuwd?
SHAKE IT BABY

Top cocktails van de beste bartenders

Fix me Up

Vodka, Galliano en passievrucht. Een drankje vol hartstocht.

Pear Pressure

Peren, kombucha en basilicum. Een fragiele balanceer-act tussen aromatisch, bitter en zoet.

Hoppino

De no-booze versie van de Italiaanse scroppino.

Sparkly temple

Virgin, net als een Shirley Temple.

One for the Road

Hot en smokey met een gember-kick.

Breakfast of Champions

The BATU Breakfast Martini. Voor wie het lef heeft om zijn dag met een Martini te beginnen.