BATU GOLD RUSH

Nieuw: BATU GOLD RUSH. Een 24-karaats suikervrije 30-dagen-lang gefermenteerde kombucha van Japanse sencha, Indiase first flush darjeeling, Frans eikenhout met sinaasappel en puur bladgoud. GOLD RUSH is fris, superfeestelijk en sprankelend. Net als jijzelf dus eigenlijk. Non-alc bling bubbels: vergeet niet waar je dat het eerst hoorde.

Kombucha

Je wist het al: BATU kombucha is een 100% natuurlijke frisdrank die gemaakt is van thee, suiker en de symbiotische combinatie van gist en bacteriën (SCOBY). BATU gebruikt Japanse Sencha, een kruidige groene thee die een beetje naar citrusfruit smaakt. Na het brouwen laat BATU de kombucha-to-be dertig dagen fermenteren. Dat is lang, maar het is de moeite waard. De suikers verdwijnen en zetten zich om in smaak, aroma’s, zuren en bubbels. Traag fermenteren zorgt voor een mooie friszure en lekker complexe kombucha.

BLING

Die kombucha kun je zo drinken, of je kunt er iets creatiefs mee doen. Nou, dat laatste dus. Je bent een avontuurlijk merk of je bent het niet. Geïnspireerd door de goudkoorts in de 19e eeuw, besloten wij om GOLD RUSH te maken, met chique ingrediënten in een strakke champagnefles. De basiskombucha is eerst vermengd met first flush darjeeling, een kostbare witte, zachte thee van de eerste jonge blaadjes van het seizoen. Voor vanilletonen en een fijne prik, heeft het daarna nog dertig dagen liggen rijpen, op medium toasted Frans eikenhout en sinaasappelolie. Tot slot zijn de flessen afgevuld met flinterdun 24-karaats bladgoud. Met de hand. Gelukkig waren het maar 500 flessen.

GOLD RUSH

GOLD RUSH is een superfeestelijk sprankelend drankje van 24-karaats kwaliteit. Zoals altijd is BATU ongefilterd, tintelend fris en alcohol- en vooral ook suikervrij. De gemiddelde kombucha in de Nederlandse winkel bevat vier suikerklontjes per glas. Nergens voor nodig natuurlijk.
SHAKE IT BABY

Top cocktails van de beste bartenders

Fix me Up

Vodka, Galliano en passievrucht. Een drankje vol hartstocht.

Pear Pressure

Peren, kombucha en basilicum. Een fragiele balanceer-act tussen aromatisch, bitter en zoet.

Hoppino

De no-booze versie van de Italiaanse scroppino.

Sparkly temple

Virgin, net als een Shirley Temple.

One for the Road

Hot en smokey met een gember-kick.

Breakfast of Champions

The BATU Breakfast Martini. Voor wie het lef heeft om zijn dag met een Martini te beginnen.